Cum Sa Cresti Umiditatea pentru Plantele Tale de Interior - jungla-urbana.ro

Cum Sa Cresti Umiditatea pentru Plantele Tale de Interior

Cresterea umiditatii in casa ta este cheia pentru a mentine plantele de interior sanatoase si infloritoare in timpul lunilor reci si uscate, dar si a celor calduroase in care ploile nu mai sunt atat de dese.

Citeste modalitatile preferate de a creste umiditatea pentru a mentine plantele de apartament sanatoase pe tot parcursul anului.

Multe dintre plantele noastre de interior provin din mediul umed al junglei, asa ca umiditatea din aer este vitala pentru a mentine plantele luxuriante si sanatoase. Umiditatea ideala pentru plantele de apartament este cu 40-60% mai mare decat nivelul de umiditate gasit in casele noastre, mai ales in timpul iernii cand caloriferele si cuptoarele fac ca aerul din casele noastre sa fie mai uscat. Pentru a oferi plantelor tale un mediu de viata ideal in timpul iernii, este esential sa cresti nivelul umiditatii.

Pe langa pulverizarea  regulata a plantelor, exista mai multe optiuni pentru a mentine plantele (si pe tine!) sanatoase si fericite in lunile mai uscate de iarna.

Care sunt semnele ca plantele tale au nevoie de umiditate mai mare?

Planta ta are multe moduri de a-ti spune ca are nevoie de mai multa umiditate. Cateva semne sunt:

  • Frunzele capata margini maronii
  • Frunzele incep sa se ofileasca si sa atarne
  • Frunzele se ingalbenesc
  • Frunzisul devine uscat la atingere

Daca oricare dintre plantele tale prezinta oricare dintre simptomele enumerate mai sus, lipsa de umiditate poate fi de vina.

Cum sa cresti umiditatea pentru plantele tale

Pulverizeaza-ti plantele

Pulverizarea va creste umiditatea din jurul plantei, dar efectul este temporar. Nu pulveriza niciodata plantele cu frunze pufoase, deoarece „parul” de pe acestea retine apa, incurajand aparitia bolilor si lasand pete pe frunzis.

pulverizarea plantelor de interior

Foloseste o tava cu pietricele

Pune un strat de pietricele in tava, adauga apa pana cand pietricelele sunt acoperite aproape complet si aseaza plantele deasupra. Pietricelele tin planta deasupra apei, astfel incat radacinile sa nu fie umede in permanenta. Pe masura ce apa din tava se evapora, aceasta va creste umiditatea aerului din jurul plantei.

umiditatea pentru plantele de interior

Creeaza un microclimat

Grupeaza mai multe plante, creand o zona de umiditate. Daca poti, pune un vas cu apa in centru.

Foloseste un umidificator

Bun pentru plante, dar si pentru oameni pentru a adauga umiditate suplimentara in timpul iernii.

umidificator pentru plante

Fa-le un dus

Ofera plantelor tale dusuri sau bai regulate in timpul lunilor de iarna. Nu numai ca se vor bucura de umiditatea suplimentara, dar acest lucru va curata si praful de pe frunze, unde mici daunatorii se pot ascunde. Nu uita sa folositi apa calduta.  

revigorarea plantelor de interior

Pune plantele in camere cu o umiditate mai ridicata

Zonele din casa ta, cum ar fi bucatariile, baile si spalatoriile tind sa aiba mai multa umiditate.

 camere cu umiditate pentru plante