Plante Usor de Intretinut cu Necesar Scazut de Lumina pentru Orice Colt al Casei - jungla-urbana.ro

Plante Usor de Intretinut cu Necesar Scazut de Lumina pentru Orice Colt al Casei

 

Desi visam cu totii la ferestre mari care ne pot umple casele cu lumina naturala abundenta, stim ca nu este intotdeauna posibil sa avem ferestre pitoresti pentru a crea conditii optime de iluminare pentru plantele noastre de interior. Daca te descurajeaza plantele carora nu le merge bine in zonele mai intunecate ale casei tale, atunci nu iti pierde speranta.

Iti poti dezvolta colectia investind in plante de interior tolerante la lumina slaba, care se pot adapta la o iluminare mai putin ideala. Multe specii de plante cresc in mod natural in medii cu lumina slaba - cum ar fi plantele de la nivelul solului unei jungle tropicale – ele pot fi o alegere excelenta pentru spatiile slab iluminate din casa ta.

Pentru a te ajuta sa alegi plantele potrivite pentru spatiile cu lumina redusa, iata un rezumat al plantelor noastre preferate care se pot adapta la spatiile mai intunecate din casa ta.

 

12 Plante Preferate Care Cresc in Lumina Slaba

 

Bromeliile

Bromelie

Bromeliile sunt plante unice, frumoase, cu boboci colorati, care rezista pentru o perioada indelungata. Originare din Brazilia, aceste plante cresc de obicei pe copaci drept epifite, fiind plante care cresc pe suprafata altei plante si isi trag umiditatea si substantele nutritive din apa de ploaie si materia organica. Acestea sunt gasite de obicei sub frunzele umbrite ale copacilor, fiind in acelasi timp obisnuite sa creasca in conditii de lumina slaba.

Aceste plante uimitoare vor adauga un strop de culoare si un aer tropical in orice spatiu. Bromelia „Aechmea Pink”, bromelia Summer, bromelia Electra si bromelia Christiane produc flori superbe, in timp ce ananasul este o planta din familia Bromeliaceae care face fructe comestibile! 

Dracaena

Dracaena

Plantele Dracaena variaza in dimensiune, forma si culoare, dar toate au frunze lungi care cresc si se extind de la o tulpina centrala. Tulpinile sunt rezistente si, in soiuri precum Dracaena Gold Star si Dracaena Marginata, pot imprumuta un element arhitectural neasteptat frunzisului specific coronamentului Dracaena.

Pe masura ce Dracaena creste, isi pastreaza verticalitatea si prospera prin intermediul luminii indirecte, facandu-o perfecta pentru peretii goi, zonele din spatele mobilierului sau colturile inguste.

Palmierii Pitici

Palmier Pitic

Acest palmier compact, cu crestere lenta, prospera intr-o varietate de conditii de lumina si spatii inguste. In timp ce palmierul pitic se descurca cel mai bine in lumina puternica si filtrata, se va adapta cu usurinta si la lumina slaba. Frunzele sale de culoare verde-inchis creeaza o planta stufoasa, luxurianta, perfecta pentru blaturi, birouri si rafturi.

Originar din Mexic si America Centrala, acest palmier necesita ingrijire minima si este un excelent purificator de aer. Aceasta planta de interior este extrem de adaptabila, fiind astfel o alegere ideala pentru birouri cu conditii mai putin ideale pentru plante.

 

Planta banilor

Planta Banilor

 

Plantele Peperomia sunt plante de interior nepretentioase, necesitand ingrijire redusa, ceea ce le face grozave pentru incepatori! Acestea fiind spuse, planta banilor s-ar putea sa arate si sa se comporte precum o suculenta, dar de fapt nu este! Necesita ceva mai multa apa si umiditate decat suculentele obisnuite.

Originare din padurile tropicale sud-americane, plantele Peperomia cresc la nivelul racoros al solului padurii tropicale. Soiurile cu crestere lenta si compacte, cum ar fi Peperomia ‘Ginny’ si Peperomia ‘Watermelon’ sunt un plus excelent pentru orice biblioteca sau birou.

 

Philodendron

Philodendron Brasil

Philodendronii sunt plante usor de intretinut cu crestere rapida, cu tipare de crestere variind de la gratioase si curgatoare la indraznete si stufoase. Philodendronii precum Philodendron Xanadu si Philodendron Brasil sunt in general iertatori si vor tolera toate tipurile de neglijare, inclusiv lumina slaba, pamant de proasta calitate si udare inconsistenta.

Philodendronul este o alegere excelenta pentru o prima planta de interior sau un cadou excelent pentru oricine doreste sa se bucure de frumusetea naturala a plantelor fara prea multa intretinere.

 

Epipremnum

Epipremnum

Cunoscute pentru rezistenta si intretinerea usoara, Epipremnum se descurca bine in conditii de lumina mai scazuta, dar se dezvolta cu adevarat atunci cand sunt amplasati intr-o zona bine iluminata. Atarnand in cascada, aceste frumuseti sunt grozave ca plante agatatoare si pot fi directionate sa creasca pe un stalp sau pe un suport pentru plante.

Plantele Epipremnum , precum cele din colectia noastra Epiremnum , sunt foarte eficiente in curatarea aerului de substante chimice daunatoare. Sunt purificatoare de aer vii prin eliminarea toxinelor obisnuite de uz casnic, fiind astfel o adaugire sanatoasa si frumoasa in locuinta tau.

 

Plantele de rugaciune sau Maranta

Maranta

Planta de rugaciune si-a castigat numele datorita felului in care frunzele se strang seara, asemanandu-se cu mainile impreunate in rugaciune. Frunzele lor urmeaza lumina si devin mai compacte noaptea in timp ce se deschid cu soarele in fiecare zi. Plantele de rugaciune sunt originare din padurile tropicale din Brazilia si tolereaza conditiile de iluminare slaba.

Soiuri precum Maranta Kerchoveana, cu frunze moi, de culoare verde-inchis, cu nervuri verzi si rosii, pot fi potrivite pentru orice casa.

 

Plantele Sarpe sau Sansevieria

Sansevieria Super Flame

Plantele sarpe precum Sansevieria si Sansevieria Moonshine se caracterizeaza prin frunze rigide, verticale, asemanatoare unor sabii. Constructia lor le face o alegere excelenta pentru amenajarile interioare moderne.

Daca esti nou in ale plantelor sau cauti o planta de interior usor de intretinut, o Sansevieria este planta ideala pentru tine. Aceste plante rezistente raman populare datorita adaptabilitatii lor la o gama larga de conditii de crestere. Ele pot rezista la soare puternic si se pot adapta unei lumini slabe - desi se vor descurca cel mai bine in razele indirecte ale soarelui. Si deoarece plantele sansevieria sunt originare din deserturile aride din Africa de Vest, acestea nu necesita multa apa, mai ales in timpul sezonului rece.

 

Ferigile

Feriga Sabie Green Lady

 

Ferigile se regasesc in aproape toate colturile lumii, dar sunt deosebit de abundente in zonele cu umiditate ridicata, cum ar fi la tropicele. Se intalnesc rar intr-un climat rece si uscat.

Ferigile se regasesc intr-o varietate de forme, variind de la delicata Feriga Kimberly Queen pana la Feriga Cuib de Pasare mai structurata. Vor prospera intr-o zona cu luminozitate scazuta, cu umiditate mai ridicata, cum ar fi o baie sau o bucatarie.

 

Planta ZZ

Planta ZZ

Plantele ZZ sunt rezistente, fiind astfel o alegere perfecta pentru un detinator de plante uituc. Originare din Africa de Est, aceste plante rezistente sunt capabile sa supravietuiasca luni intregi fara apa si vor creste bine in orice lumina, cu exceptie in razele directe ale soarelui.

Plantele ZZ sunt gratioase, cu tulpini asemanatoare tulpinilor congruente. De-a lungul tulpinilor sunt frunze carnoase, lucioase, de forma ovala. Aceste plante se descurca cel mai bine atunci cand sunt practic ignorate. Daca sunteti in cautarea unei plante care nu are nevoie de prea multa atentie, dar care sa faca o impresie buna, atunci planta ZZ este perfecta!

 

Calathea

Calathea Insignis

Cunoscute pentru modelele lor indraznete, frunzele majoritatii soiurilor de Calathea se pliaza usor in timpul noptii, dezvaluind partea inferioara, adesea colorata, a frunzelor lor izbitoare.

Majoritatea sunt considerate relativ usor de intretinut, dar le place un mediu cu umiditate mai ridicata (cum ar fi o bucatarie sau o baie) si ca solul lor sa ramana umed in mod constant.

 

Doresti sa Oferi Plantelor Tale o Mana de Ajutor? Incearca Lumina Artificiala pentru Cresterea Plantelor

Incearca Lumina Artificiala pentru Cresterea Plantelor

Vrei sa oferi junglei tale de apartament un avantaj suplimentar sau sa cresti plante pe care conditiile tale de iluminare naturala actuala nu le permite? Fa cunostinta cu lumina artificiala pentru cresterea plantelor. Acest gadget iti permite sa creezi conditiile de iluminare perfecte pentru colectia ta de plante.

Este perfecta pentru spatiile mici sau fara ferestre, care nu au lumina naturala. Folosind un spectru de lumina fotosintetic specific care este dovedit stiintific ca ajuta la sanatatea plantelor, lumina artificiala pentru cresterea plantelor iti poate ajuta plantele sa prospere in orice conditii de iluminare.