Cele mai Bune 10 Plante de Interior pentru Baia Ta - jungla-urbana.ro

Cele mai Bune 10 Plante de Interior pentru Baia Ta

De obicei nu vezi multe plante amplasate in bai, mai ales din cauza faptului ca mediul de acolo este un pic nepotrivit. Baile au temperaturi fluctuante, umiditate constanta si multa (sau putina) lumina solara, in functie de numarul si orientarea ferestrelor. Ai nevoie de lastari sanatosi pentru a supravietui acelor tipuri de conditii variabile, dar din fericire pentru tine, exista o multime de alegeri care indeplinesc aceste criterii in gama noastra.

 

  1. Feriga Cuib de Pasare

Adauga o nota de natura baii tale cu ajutorul Ferigii Cuib de Pasare. Acestor plante frunzoase le place lumina moderata, indirecta, asa ca asigura-te ca nu o pozitionezi direct pe pervazul ferestrei. Este, fara indoiala, una dintre cele mai usor de pastrat in viata ferigi in interior. Originara din zonele din Asia de Sud-Est si Polinezia, Feriga Cuib de Pasare iubeste umezeala suplimentara pe care o baie o poate oferi. Frunzele sale mari si ondulate pot crea un vibe de jungla in orice spatiu.

Feriga cuib de pasare

  1. Iedera diavolului Marble Queen

Deoarece Iederei diavolului ii place lumina indirecta moderata pana la scazuta, este planta perfecta pentru a fi pusa pe un raft din baia ta. Desi Iedera nu are neaparat nevoie de umiditate suplimentara, este o alegere excelenta pentru o baie, deoarece tolereaza lumina scazuta si udarea neregulata. In plus, este o planta rezistenta – Iedera Marble Queen este atat de usor de ingrijit, incat rezista si celui mai nepriceput iubitor de plante. De asemenea, creste foarte rapid si ii place sa atarne si sa se agate – bara perdelei de dus este perfecta pentru acesta.

Iedera diavolului Marbel Queen

  1. Tillandsia sau Planta Aeriana

Plantele aeriene sunt grozave pentru baie, deoarece pot absorbi umiditatea in exces atunci cand faci dus sau baie. In plus, iti ofera sansa sa de a fi creativ atunci cand vine vorba de amplasare, deoarece nu are nevoie de jardiniere sau amestec pentru ghivece. In loc sa foloseasca radacinile pentru a absorbi apa si substantele nutritive, plantele aeriene le absorb pe ambele din aer. Vor tolera o gama larga de conditii, dar sunt cele mai fericite intr-un loc cu lumina puternica, indirecta si umiditate ridicata. Daca ai o baie cu o fereastra mare insorita, atunci aceste plante sunt pentru tine.

Tilasandia

  1. Aloe vera

Deoarece vorbim despre plante pentru baie, planta ta ar putea la fel de bine sa aiba unele beneficii asociate, in functie de alegerea ta, nu? Aici intervine Aloe. Gelul din interiorul frunzelor plantei de Aloe poate fi folosit pentru a calma pielea, pentru a vindeca arsurile minore, pentru a reduce mancarimea si multe altele. Taie o frunza matura de la baza plantei, stoarce gelul din interior si aplica direct pe piele. Acestor plante le place lumina puternica si directa. Pentru cele mai bune rezultate de crestere, asigura-te ca o pozitionezi intr-un loc care nu este prea departe de o fereastra.

Aloe vera

  1. Feriga Crocodil

Asemenea Ferigii Cuib de Pasare, Feriga Crocodil iubeste umiditatea suplimentara pe care o ofera conditiile unei bai, asa ca nu va fi suparata pe tine daca faci un dus mai lung. Dar are nevoie si de lumina indirecta puternica pana la slaba pentru a prospera. Putem sa ne-o imaginam intr-un ghiveci pe pervazul baii tale sau amplasata pe o polita din lemn suspendata pe peretele baii. 

Feriga crocodil

  1. Calathea Orbifolia

Majoritatea plantelor Calathea prospera in medii umede, asa ca aceasta este o planta grozava pentru a-ti amenaja baia. Si, deoarece se bucura de lumina moderata, indirecta, nu trebuie sa iti faci griji cu privire la cat de mica este fereastra baii tale sau daca  planta este amplasata prea departe de aceasta. Calathea Orbifolia este una dintre preferatele noastre, deoarece tolereaza mai bine lumina slaba decat alte specii.

 Calathea Orbifolia

  1. Aglaonema

Aglaonema este o planta grozava pentru baie, deoarece este atat de viguroasa. Infloreste chiar si atunci cand uiti sa o uzi, asa ca este o alegere excelenta daca calatoresti mult sau poate esti putin uituc. Este, de asemenea, foarte adaptabila; prefera lumina scazuta sau indirecta, dar creste bine si in locuri luminoase. Ii place umiditatea, dar nu ii plac schimbarile rapide de temperatura. Tine ferestrele inchise in zilele mai reci pentru a evita curentii puternici care i-ar putea perturba cresterea.

 Agalenoma

  1. Gardenia

Gardenia este o planta tropicala, asa ca se simte ca acasa in aerul umed al baii. Ele prospera in lumina puternica, indirecta, asa ca gandeste-te la soarele diminetii si la umbra dupa-amiezii. Gardeniile sunt plante frumoase care are nevoie de putin mai mult soare pentru a se dezvolta si a inflori. Daca ai o fereastra in baie care primeste cel putin patru ore de soare, de exemplu, orientata catre sud sau spre vest, atunci acesta ar fi un loc perfect pentru a amplasa o astfel de planta.

 Gardenia

  1. Sansevieria

Planta sarpe este aproape imposibil de ucis, ceea ce o face o optiune grozava, nepretentioasa pentru baie. Creste mai repede in lumina puternica, dar poate tolera si mai putina lumina. Este originara din Africa de Vest, deci se poate descurca si in conditii desertice. Plantele Sansevieria au nevoie de foarte putina apa si se dezvolta prin neglijenta, asa ca sunt un plus perfect pentru cineva care este nou in materie de plante sau are nevoie de o planta care nu se supara daca este uitata din cand in cand.

 sansevieria laurentii

  1. Planta Paianjen

Planta paianjen este o alta optiune care nu da batai de cap. Aceasta poate tolera lumina slaba sau lumina puternica, dar asigura-te ca nu sta in razele directe ale soarelui, pentru a nu se arde. Acestea iubesc un plus de umiditate, asa ca baile si dusurile sunt benefice pentru acestea. Poti taia si inmulti planta paianjen dintr-o planta parinte, astfel incat sa obtii cea mai buna afacere.

Planta paianjen

Daca baia ta nu are ferestre, probabil ca o planta nu este cea mai buna idee. Lumina este hrana pentru plante si au nevoie de ea pentru a supravietui. O planta ar putea tolera lipsa luminii naturale pentru o perioada, dar nu pe termen lung.

Daca te gandesti la o planta pentru baia ta care nu se afla pe aceasta lista, tine cont de urmatoarele criterii atunci cand vrei sa folosesti plantele pe post de decor:

Alege plante care prospera in conditii de umiditate ridicata si care pot tolera umezeala

Asigura-te ca baia ta are o fereastra care primeste lumina naturala

Tine plantele departe de locuri in care pot fi stropite de apa (deci nu le aseza pe podeaua dusului)

Opteaza pentru ghivece cu gauri de drenaj sau alege epifite precum plantele aeriene care nu necesita ghiveci

Acum du-te si decoreaza-ti baia!