Aceste 10 Plante pentru Dormitor Te Pot Ajuta sa ai Cel Mai Bun Somn - jungla-urbana.ro

Aceste 10 Plante pentru Dormitor Te Pot Ajuta sa ai Cel Mai Bun Somn

Suna prea frumos pentru a fi adevarat, dar nu este!

Daca ai incercat deja toate metodele pentru a putea adormi mai repede (CBD si aplicatii de meditatie), dar totusi ajungi in fiecare seara sa te rasucesti de pe o parte pe alta, poate ca dormitorul tau este de vina. La urma urmei, daca mediul tau nu este propice pentru somn, nu te vei simti confortabil, indiferent cat de mult ai incerca. Un lucru care nici macar nu stiai ca poate lipsi dormitorul tau? O planta.

Ciudat, dar adevarat: exista mai multe plante pentru dormitor care te pot ajuta sa adormi mai repede. „Plantele de interior nu numai ca imbunatatesc aspectul general al unui spatiu, dar studiile au aratat ca ele pot, de asemenea, sa-ti imbunatateasca starea de spirit, sa-ti imbunatateasca creativitatea, sa reduca nivelul de stres, sa-ti sporeasca productivitatea, sa-ti aduca liniste, sa mentina nivelul de umiditate interioara, sa produca oxigen si sa filtreze in mod natural poluarea din aer”. „Ai putea spune ca plantele sunt destul de bune la multitasking!”

Dar anumite plante functioneaza mai bine in dormitor decat altele – mirosurile lor relaxante, proprietatile de purificare a aerului si intretinerea usoara le fac cea mai buna alegere pentru a te ajuta sa adormi repede si sa ai un somn de calitate. Arunca un ochi pe lista de mai jos cu recomandari de plante de dormitor pentru a avea cel mai bun somn.

 

  1. Sansevieria

sansevieria laurentii

Sansevieria datorita nivelului redus de intretinere, dar un alt beneficiu urias este locul sau pe lista NASA cu cele mai bune plante de purificare a aerului. „S-a demonstrat ca plantele sansevieria filtreaza benzenul, formaldehida, tricloretilena, xilenul si toluenul”. „Este, de asemenea, una dintre putinele plante de interior care transforma dioxidul de carbon in oxigen pe timp de noapte; ceva ce majoritatea plantelor de interior fac doar in timpul zilei.” Aceasta crestere a calitatii aerului va duce la un somn mai bun, mai ales daca sunteti predispus la alergii.

  1. Aglaonema Freedman

Aglaonema Freedman

O alta planta de purificare a aerului de luat in considerare? Aglaoenam Freedman, cunoscut in mod obisnuit ca Chinese Evergreen. Emite un nivel ridicat de oxigen si ajuta la eliminarea substantelor chimice precum formaldehida si benzenul. In plus, este foarte usor de intretinut, deoarece iubeste spatiile interioare cu lumina slaba a soarelui sau cu iluminare fluorescenta.

  1. Iedera davolului Marble Queen

Iedera davolului Marble Queen

Daca sunteti predispus la alergii sezoniere grave pe timp de noapte, atunci aceasta planta va poate ajuta. Cercetarile arata ca planta are capacitatea de a reduce mucegaiul si particulele din aer, facand aerul mai curat si atenuand simptomele astmului. Dar asigura-te ca nu este la indemana animalelor de companie si a copiilor, deoarece poate fi usor toxica atunci cand este ingerata.

  1. Lavanda

Lavandula Giant Summer

Daca ai mirosit vreodata uleiul esential de lavanda si ai simtit automat ca grijile tale dispar, iti vei da seama de ce aceasta planta parfumata a ajuns pe lista. Daca exista suficienta lumina, atunci poti creste cu usurinta lavanda in interior. Frunzele si florile sale sunt pline de uleiuri parfumate care s-au dovedit a ajuta oamenii sa se relaxeze, sa imbunatateasca starea de spirit si sa adoarma mai repede. Cu toate acestea, in situatia in care cresterea lavandei nu este posibila (ex.: iarna), poti obtine beneficii similare punand frunze uscate sub perna pentru „un pic de aromoterapie”.

  1. Epipremnum Silvery Ann

    Epipremnum Silvery Ann

Un alt purificator grozav al aerului, Epipremnum primeste aprobarea specialistilor, deoarece este atat de usor de intretinut. Nu necesita prea multa lumina si este si frumos. Poate atarna foarte bine dintr-o jardiniera sau il poti antrena sa se catere pe un spalier de gradina sau un stalp de muschi.

 

  1. Philodendron Brasil

Philodendron Brasil

Aceasta planta usor de intretinut, cu frunze verzi vibrante, in forma de inima, este deosebit de eficienta in absorbtia formaldehidei din aerul spatiilor inchise. Aerul uscat din interior poate cauza o serie de afectiuni, inclusiv probleme respiratorii, dureri de gat, raceli si chiar eruptii ale pielii. Plantele de interior ajuta la mentinerea si, in unele cazuri, la cresterea nivelului de umiditate prin emiterea de vapori de apa in timpul transpiratiei. Philodendron Brasil ofera, de asemenea, un vibe de jungla si este ideal pentru casele cu tavane inalte.

 

  1. Ferigile

Feriga sabie Green Lady

S-a demonstrat ca ferigile filtreaza formaldehida, xilenul si toluenul. Aceasta varianta draguta se caracterizeaza prin frunzele sale de culoare verde stralucitor, cu margini ondulate si prospera intr-un mediu umed - deci, in special in interiorul baii sau in timpul verii. Are un efect benefic asupra poluantilor din aerul din interior, asa ca este de la sine inteles ca trebuie sa o ai in casa ta.

 

  1. Planta Paianjen

Planta Paianjen

Aceasta este o planta plina de beneficii, filtreaza aerul, oferind un somn odihnitor si produce o multime de lastari sau „pui” care pot fi separati de planta mama si daruiti prietenilor sau folositi pentru purificarea suplimentara a aerului.

 

  1. Iasomie de camera

Iasomie de camera

Iasomia poate ajuta la ameliorarea anxietatii, ceea ce poate duce la un somn mai odihnitor si neintrerupt. In plus, mirosul sau placut actioneaza ca un odorizant natural. Daca ai un dormitor destul de mare sau un colt gol, aceasta planta cu frunze de un verde intens si flori albe de sezon este alegerea perfecta. Sau poti lua o planta mai mica pentru a o aseza pe noptiera.

 

  1. Pearl Cupido

    Pearl Cupido

Pearl Cupido sau Crinul pacii nu doar ca se potriveste cu orice design al dormitorului, dar te poate ajuta sa dormi mai linistit, eliminand poluanti precum formaldehida si benzenul din camera ta. Planta necesita intretinere redusa si creste cel mai bine in lumina soarelui puternica, indirecta. La fel ca iedera engleza, poate fi toxica daca este consumata, asa ca ai grija sa o tii departe de animalele de companie sau de copiii.