12 Cele mai Bune Plante de Birou, Chiar daca Biroul Tau nu Primeste Suficienta Lumina - jungla-urbana.ro

12 Cele mai Bune Plante de Birou, Chiar daca Biroul Tau nu Primeste Suficienta Lumina

  • Nu ai ferestre, nu ai probleme: cele mai multe dintre aceste plante de interior prospera in conditii de lumina scazuta.

Ne petrecem o buna parte din saptamana/din an/ din viata la birou. Dovada este in cifre: un sondaj Gallup din 2020 a aratat ca americanii lucreaza in medie 43,8 ore pe saptamana. Din acest motiv, ar trebui sa gasesti modalitati de a adauga personalitate spatiului tau de lucru, fie ca este vorba despre un birou obisnuit sau un birou de colt. Umplerea unui spatiu gol – un raft, un pervaz, un colt al biroului sau un spatiu liber al podelei – plantele sunt o modalitate usoara si destul de ieftina de a da culoare si viata biroului tau de la locul de munca sau celui de acasa.

De aceea am facut o lista cu cele mai bune plante pentru birou – unele suficient de mici pentru a incapea pe biroul tau, cateva care vor curata aerul in timp ce lucrezi si cateva care ies in evidenta in spatii mai mari. Deoarece multe spatii de birou ofera conditii slabe de lumina (lumini fluorescente, FTW), aceasta lista include plante tolerante, greu de ucis, care pot supravietui cu putina lumina naturala, apa si ingrijire in general. Acest lucru inseamna ca nu va trebui sa te stresezi cu privire la ingrijirea acestor plante atunci cand ai o perioada aglomerata la birou sau cand iti iei un binemeritat concediu.

  1. Sansevieria

 

sansevieria

 

Iata una dintre cele mai rezistente plante de interior pe care le lei intalni vreodata: aceasta planta rezistenta nu are nevoie de tone de apa sau de lumina a soarelui pentru a creste. De fapt, o planta mai mica (cum ar fi cea prezentata aici) trebuie udata la fiecare doua pana la trei saptamani. Asigura-te intotdeauna ca solul este complet uscat inainte de udare pentru a preveni putrezirea radacinilor.

  1. Planta ZZ

Planta ZZ

Incepatorii iubesc aceasta planta verde ondulata, mai ales pentru ca se dezvolta in conditii de lumina slaba, asemanatoare secetei. Acest lucru inseamna ca poti scapa cu udarea ei o data la doua pana la trei saptamani si aceasta tot va creste pana la 70 cm in inaltime.

  1. Aloe Vera

Aloe Vera

Daca se intampla sa ai biroul langa o fereastra, atunci aceasta suculenta este una din cele mai bune alegeri pentru tine. Aseaza-o intr-o zona cu lumina indirecta si uda la fiecare doua pana la trei saptamani. Odata ce frunzele se maturizeaza, le poti indeparta si poti stoarce gelul pentru a trata arsurile, ranile si vanataile.

  1. Bambusul

Bambusul este considerat un simbol al norocului, care poate fi exact lucrul de care ai nevoie la serviciu. Cea mai buna parte: nu necesita prea multa ingrijire. Doar amplaseaza-l intr-un loc in care va primi lumina naturala moderata sau indirecta si uda atunci cand solul este uscat la atingere.

  1. Aglaonema Crete

aglaonema crete

Este una dintre cele mai comune plante de interior dintr-un motiv: o poti pune in orice camera unde va primi lumina indirecta sau foarte putina lumina naturala. Asigura-te ca o uzi atunci cand solul este uscat la atingere – aproximativ o data pe saptamana.

  1. Pearl Cupido

Pearl Cupido

Florile albe pot atrage privirile, dar proprietatile de purificare a aerului ale acestei plante sunt cele care vor avea cu adevarat un impact la locul de munca. Fereste-l de lumina directa a soarelui, dar asigura-te ca il amplasezi intr-o zona bine luminata. Uda saptamanal si pulverizeaza frunzele ocazional, mai ales in lunile fierbinti de vara.

  1. Philodendron Green Princess

Philodendron Green Princess

Frunzele sale in forma de inima vor aduce putina dragoste in biroul tau - hei, cu totii am avea nevoie de asta! In conditiile potrivite (lumina medie indirecta sau scazuta si apa o data pe saptamana), planta poate creste pana la 3 metri lungime.

 

  1. Planta Paianjen

Planta Paianjen

Aseaza aceasta planta pe coltul biroului tau sau intr-un ghiveci suspendat, astfel incat frunzele sale subtiri si lungi sa poata atarna fara intreruperi. Desi poate prefera lumina indirecta, aceasta planta creste bine in conditii de lumina slaba, cum ar fi biroul tau slab luminat. Uda frecvent, pastrand solul umed in permanenta.

 

  1. Feriga Cuib de Pasare

Feriga cuib de pasare

Fii pregatit: frunzele incretite ale acestei ferigi ofera o nota tropicala, asa ca te-ar putea pune in moodul de vacanta. Dar in realitate, ar putea fi o planta potrivita programul normal de lucru. Din fericire, aceasta planta este extrem de usor de ingrijit: lumina indirecta sau slaba si udare la una sau doua saptamani.

 

  1. Calathea Insignis

Calathea Insignis

Suprafata superioara a frunzelor acestei atractive plante de interior este un amestec luxuriant de verde mar si verde padure bogat, in timp ce partea inferioara este de un magenta-violet contrastant. Acest lucru devine mai vizibil in conditii de lumina scazuta, cand frunzele se pliaza pe ele insele si devin mai drepte.

 

  1. Peperomia Obtusifolia

Peperomia obtusifolia

Poate ca este mica, dar aceasta planta prietenoasa pentru birou te poate surprinde: numita si „Baby Rubber Plant”, aceasta planta cu frunze va creste flori albe, atat timp cat este udata o data sau de doua ori pe saptamana. Chiar daca iubeste lumina indirecta puternica, poate tolera conditii de lumina slaba - pur si simplu, uda planta mai mult daca aceasta primeste mai mult soare. 

 

  1. Monstera Deliciosa

Monstera Deliciosa

Daca ai mult spatiu liber pe podea, pune-l in evidenta cu aceasta planta in ghiveci. Aceasta frumusete poate creste aproape oriunde, cu foarte putina lumina.

Uda planta cand jumatatea superioara a solului este complet uscata si hraneste-o lunar cu hrana pentru plante.

Completeaza design-ul biroului tau cu plantele Jungla Urbana si dezvolta-ti propiul natural lifestyle! Plantele te vor ajuta sa-ti upgradezi creativitatea si-ti vor oferi un boost de productivitate!