Sansevieria - Reducerea alergiilor si purificarea aerului - jungla-urbana.ro

Sansevieria - Reducerea alergiilor si purificarea aerului

Plantele Sansevieria sunt usoare de crescut, adaptabile si frumoase.

De asemenea, se intampla sa fie grozave pentru persoanele cu alergii sau daca doresc doar sa imbunatateasca calitatea generala a aerului din casa sau birou. Sa exploram ce face din aceste plante frumoase si benefice un plus grozav pentru orice casa.

sansevieria

Prezentare generala a plantelor Sansevieria

Exista cateva varietati diferite de Sansevieria, toate acestea intra sub numele botanic de Sansevieria. Majoritatea soiurilor sunt cunoscute sub numele botanic complet Sansevieria trifasciata.

Cunoscuta drept Limba soacrei in popor, plantele Sansevieria sunt foarte usor de ingrijit. Pot face fata atat in ​​conditii de lumina plina, cat si in conditii de lumina scazuta si nu necesita foarte multa apa. Acest lucru le face ideale pentru incepatori.

Beneficiile plantelor Sansevieria

A avea o planta Sansevieria in casa sau in biroul tau ofera multe beneficii pe care sigur le vei aprecia:

Combaterea toxinelor

sansevieria

Popularitatea plantei Sansevieria a crescut dupa ce un studiu amplu asupra puritatii aerului din statiile spatiale a fost publicat de NASA in 1989. Ei au descoperit ca plantele Sansevieria, impreuna cu alte cateva plante de casa, au fost cei mai buni reducatori ai poluantilor din aerul din interior.

Una dintre cele mai importante moduri prin care plantele Sansevieria purifica aerul este prin eliminarea toxinelor precum formaldehida si benzenul. Multe dintre celelalte plante studiate de NASA au reusit doar sa elimine una sau doua toxine, dar plantele sarpe sunt capabile sa elimine patru toxine majore din aer. Acest lucru le face una dintre cele mai eficiente plante de combatere a toxinelor pe care le puteti cumpara.

Reducerea alergiilor

Un alt mod excelent prin care plantele Sansevieria imbunatatesc calitatea aerului din casa ta este prin efectul lor asupra alergenilor. Elibereaza mult oxigen si adauga umiditate in aer, ceea ce reduce impactul alergenilor din aer, cum ar fi praful.

Daca descoperi ca ai probleme cu somnul, deoarece durerea in gat sau nasul infundat te tin treaz noaptea, gandeste-te sa pui o planta Sansevieria in dormitorul tau. Ele creeaza in cea mai mare parte oxigen pe timp de noapte, ceea ce contribuie la o respiratie mai usoara in timp ce adormi.

Ingrijirea plantelor Sansevieria este usoara

Nu numai ca plantele Sansevieria sunt utile in combaterea alergenilor si toxinelor din aer, dar sunt si extrem de usor de ingrijit. De fapt, multi plant lovers profesionisti si experti in plante le recomanda incepatorilor, deoarece sunt aproape imposibil de ucis. Este aproape prea usor sa le mentii fericite.

Sfaturi pentru ingrijirea plantelor Sansevieria

Plantele Sansevieria se dezvolta in interior si vor da frunze puternice si stralucitoare in anii urmatori daca urmezi cateva instructiuni simple de ingrijire.

Iluminare si plasare

Spre deosebire de multe alte plante, plantele sarpe pot tolera o varietate de conditii de iluminare, de la lumina slaba la soare plin. Cu toate acestea, prefera de fapt lumina indirecta a soarelui.

Locatia ideala este la cativa metri distanta de o fereastra orientata spre vest sau est, astfel incat acestea sa poata absorbi 5-6 ore de lumina solara pe zi. Daca observi ca lumina cade direct pe planta, indeparteaz-o de fereastra sau acopera fereastra cu o perdea.

Udare

Sansevieria nu necesita foarte multa apa, mai ales iarna. In functie de cat de cald este mediul tau de acasa, va trebui sa-ti uzi planta la fiecare 2-6 saptamani. Simte solul inainte de a uda planta si asigura-te ca este complet uscat inainte de a-i da mai multa apa.

Ingrijire sezoniera

sansevieria

Sansevieria poate supravietui la o mare varietate de temperaturi, dar nu le plac frigul sau inghetul. Asigura-te ca le pastrezi inauntru in timpul iernii. Sunt destul de rezistente la daunatori, dar pot fi vulnerabile la coligari sau acarieni daca sunt tinute in aer liber.

Cum sa manevrezi frunzele ingalbenite

Daca observi ca frunzele plantei tale arata galbene, este un semn ca este in dificultate. Acest lucru se poate datora temperaturilor scazute sau udarii excesive. Daca observi frunze galbene, muta planta intr-un loc mai cald si asigura-te ca lasi solul sa se usuce complet intre udari.

Un avertisment pentru pet lovers

Desi plantele Sansevieria sunt frumoase si au multe beneficii pentru oameni, ele sunt toxice pentru animalele de companie. Ingerarea unei frunze va irita gura animalului tau  de companie si poate provoca probleme digestive.