Monstera Aurea Variegata - jungla-urbana.ro

Monstera Aurea Variegata

MONSTERA AUREA VARIEGATA

Una dintre cele mai rare Monstera

Monstera Variegata este un soi foarte rar si super cautat de catre pasonati. Aspectul marmorat sau in jumatate de luna este cauzat de o mutatie in formarea clorofilei plantei. Variegatia se refera la peticele mai usoare formate in mod natural pe frunzele unei plante. Aceste pete deschise pot fi de culoare verde deschis, galbui sau chiar albe, in functie de specia de plante. Lipsa de clorofila a frunzelor este de fapt stresanta pentru planta, deoarece frunzele nu au o suprafata atat de mare pentru fotosinteza. Din acest motiv, Monsterele Variegate tind sa creasca mult mai lent decat cele obisnuite.

 

 

Variatia si stabilitatea

Monstera Variegata are un model pestrit uimitor. Frunzele sale au pete verzi, marmorate si albe. Fiecare frunza va fi diferita de urmatoarea. Datorita mutatiei sale naturale, acest model de variatie este instabil. Monstera poate reveni la cresterea frunzelor complet verzi si pot creste frunze care sunt in intregime albe, fara clorofila. Aceste frunze albe sunt frumoase, dar pun o presiune imensa asupra plantei. Varietatea de frunze depinde de celulele prezente in tulpina si nodul frunzelor. Acest lucru poate varia dramatic chiar si intr-o singura planta. Coloratia fiecarei frunze va depinde de cea a frunzei anterioare. Acordand atentie cresterii si varietatii , vei putea prezice cat de mult alb si verde vor fi pe urmatoarea frunza.

100% handmade soap bar

Dimensiunea frunzelor si raritaea plantei

Dimensiunea frunzelor Monstera Variegata pot varia, dar indicii generali arata ca acestea in medie pot avea 30 cm. Acest tip de planta este foarte greu de gasit la nivel international, datorita acestui fapt si pretul plantei fiind, unul mai ridicat fata de soiurile clasice de Monstera, de 4600 Lei. Jungla Urbana asigura incredere 100%, oferind doar produse de calitate superioara de la furnizori specializati.

 

meet the founder

 

Ingrijirea plantei

Monstera variegata Aurea are nevoie de o buna expunere la lumina naturala stralucitoare, la soarele diminetii sau la lumini de crestere. Nivelul ideal de umiditate pentru Monstera Aurea Variegata este de aproximativ 65%-70%. Daca camera ta nu are suficienta umiditate, adaugarea unui stalp de muschi, gruparea mai multor plante intr-o zona sau introducerea ghiveciului tau cu Monstera Aurea intr-un ghiveci mai mare cu alti aroizi va imbunatati umiditatea in jurul plantelor. Monstera Aurea Variegata este extrem de sensibila la apa, in special la exemplarele cu variatii bogate. Asigura-te ca apa se scurge complet si nu este retinuta de sol si ca planta nu sta in apa. Recomandam sa pastrezi Monstera Aurea Variegata pe partea mai uscata, lasand partea de sus a solului sa se usuce inainte de a-l uda din nou. 

 

Precomanda Online

Trimite-ne un email la adresa comenzi@jungla-urbana.ro si beneficiezi de 10% reducere la una dintre cele mai rare specii de Monstera Aurea Variegata.