Da-ti un refresh toamna aceasta - jungla-urbana.ro

Da-ti un refresh toamna aceasta

Dupa o vara aglomerata, trecerea catre toamna este momentul perfect pentru a te reincarca, a-ti reevalua rutinele si pentrua a reimprospata spatiul. Iata cum sa faci practici constiente, sa creezi timp pentru ingrijire personala si sa te bucuri de beneficiile incorporarii plantelor in spatiul tau.

Refresh pentru spatiul tau

Creeaza-ti un spatiu de relaxare

Cheia unui sezon de toamna relaxant este sa-ti faci timp pentru a te relaxa. Fara a-ti stabili intentia de a incetini, este mai probabil sa te simti mai obosit in sezonnul rece.

Creeaza-ti un spatiu de relaxare

Odihna poate arata diferit pentru fiecare. Poate insemna sa petreci timp citind o carte buna, un nou serial, un pic de jogging in aerul curat de toamna sau chiar sa-ti ingrijesti plantele de apartament sau gradina in aer liber! Indiferent de activitatea ta preferata de relaxare, aloca-ti timpul dedicat si evita multi-tasking-ul, astfel incat sa poti absorbi fiecare minut.

Refresh pentru spatiul tau

Adaugarea de plante luxuriante casei tale este cea mai buna modalitate de a o acomoda in timp ce aduci aer fresh. Incearca plante mari, cum ar fi Palmierul Pitic L, Strelitzia Nicolai L sau Ficusul Robusta. Aseaza plantele in spatiile in care petreci cel mai mult timp, cum ar fi camera de zi sau biroul de acasa.

Rearanjeaza-ti decorul


Schimba orice energie invechita din spatiul tau rearanjandu-ti atat mobilierul, cat si plantele de apartament. Plante in bucatarie sau pe masa ta? Clar! Plante atarnate in baie? 100% da. Pentru inspiratie, descoperea categoriile noastre de plante cum ar fi Plante pentru biroul de acasa.

In timp ce rearanjezi, gandeste-te la cateva locuri neobisnuite in care plantele tale ar putea trai. Plasarea plantelor in zone neasteptate ale casei tale poate crea mici momente de bucurie in timp ce adaugi interes vizual spatiului si iti reamintesc sa te conectezi cu imprejurimile.

Asigura-te ca tii cont de preferintele de iluminare ale plantelor atunci cand le muti. Poate fi necesar sa le aclimatizezi la noul lor loc pentru a evita caderea frunzelor de la o schimbare brusca a luminii sau a mediului.

Creeaza-ti un spatiu de relaxare

Creeaza-ti o rutina de ingrijire a plantelor care sa te relaxeze

Ingrijirea plantelor te poate ajuta sa inveti sa incetinesti si sa fii prezent in acest moment. Puneti un playlist de chill music, aprinde o lumanare si incearca o noua bautura preferata in timp ce uzi, tai si fertilizezi familia de plante. Afla cum ingrijirea plantelor si ingrijirea de sine pot fi una si aceeasi din perspectiva.

Ingrijirea plantelor ca autoingrijire

Pe masura ce iti stabileseti rutina de ingrijire a plantelor de toamna, asigura-te ca plantele sunt pregatite pentru urmatoarele luni mai reci. Fertilizeaza pentru ultima data, taie orice frunze vechi sau ofilite si replanteaza, daca este necesar.