Cum sa iti Pregatesti Plantele de Interior pentru Toamna - jungla-urbana.ro

Cum sa iti Pregatesti Plantele de Interior pentru Toamna

Odata cu sfarsitul verii si zilele mai scurte, este timpul sa ne pregatim plantele de interior pentru lunile urmatoare.

Consulta sfaturile noastre pentru a-ti pregati plantele pentru toamna. 

Adu plantele in interior si verifica daca exista insecte.

Daca plantele tale de interior au fost lasate in aer liber pentru a se bucura de caldura si umiditatea din timpul verii, este timpul sa le aduci inauntru odata ce temperaturile nocturne incep sa scada sub 12 °C. Majoritatea plantelor prefera temperaturi peste 15 °C, asa ca fii atent la prognoza daca intentionezi sa iti pastrezi plantele in aer liber pana la toamna.

Pentru a verifica daca exista creaturi mici care ar putea locui pe planta, asigura-te ca verifici atat partea superioara, cat si partea inferioara a frunzelor. Inspecteaza cu atentie tulpinile si solul si indeparteaza frunzele moarte si cele in descompunere, unde insectelor le place de obicei sa se ascunda. Daca gasesti insecte, indeparteaza-le usor daca sunt doar cateva. Daca gasesti o infestare, un spray organic cu ulei de neem poate fi folosit pentru a ajuta la descurajarea daunatorilor.

 

Give Your Plants a Shower

give your plants a shower

La sfarsitul fiecarui sezon, ofera plantelor un dus temeinic cu un jet de apa delicat. Acesta este momentul ideal pentru a elimina orice acumulare de sare, lasand apa sa curga liber din fundul ghiveciului. De asemenea, dusul va curata orice urma de praf care s-a adunat pe frunzis. Nu numai ca planta va arata frumoasa si curata, dar va fi, de asemenea, mai bine protejata de insectele carora le place sa se ascunda pe frunzele prafuite.

Daca gasesti praf care persista inca pe frunzele plantei dupa dus, sterge-l folosind manusi de praf din microfibra pentru a indeparta murdaria sau praful ramas.

Fertilizeaza-le inainte de sezonul rece

fertilizeaza inainte de iarna

Dupa dus, profita de solul umed si lasa planta sa se bucure de putin fertilizant pentru ultima data in acest an. Ai grija sa nu exagerezi - iti sugeram sa folosesti un ingrasamant lichid universal, la jumatate din puterea recomandata. 

Taie frunzele imbatranite sau inestetice

taie varfurile uscate sau inestetice

Pentru a continua curatarea plantelor, ai grija sa tai frunzele galbene sau ofilite cu foarfece ascutite si curate. Asigura-te ca dezinfectezi foarfecele cu alcool dupa fiecare taiere, pentru a minimiza raspandirea bacteriilor bolilor de la planta la planta.

Daca ai nevoie de indrumari despre cand si cum sa tai plantele, consulta instructiunile pentru taierea plantelor de interior sau contacteaza-ne cu incredere! 

Pozitioneaza-le in Cea mai Buna Lumina

pozitioneaza in cea mai buna lumina

Pe masura ce zilele devin mai scurte, soarele este mai jos pe cer, ceea ce schimba modul in care lumina soarelui patrunde in spatiul tau. Unde ti-ai asezat planta primavara poate sa nu fie cel mai bun scenariu de iluminare pentru aceasta toamna si iarna. Retine modul in care lumina patrunde in spatiul tau si muta plantele in functie de preferintele lor de iluminare. Nu esti sigur de nevoile plantelor tale? Iata ghidul nostru complet pentru iluminatul plantelor de interior.

In cazul in care descoperi ca planta nu primeste suficienta lumina, ia in considerare incorporarea unei lumini de crestere in spatiul tau.

Schimba Ghiveciul, Daca Este Necesar

schimba ghiveciul

Ti-a depasit planta ghiveciul? Daca nu esti sigur cum sa iti dai seama, ridica usor planta din ghiveci si oserva radacinile. Daca radacinile se infasoara in partea inferioara a ghiveciului sau acestea cresc prin orificiile de drenaj sau ies prin partea superioara a solului, atunci este timpul sa schimbi ghiveciul cu unul de dimensiuni mai mari. Cumpara aici tot ce ai nevoie pentru schimbarea ghiveciului, inclusiv ghivece, pamant si unelte.

Cere Ajutor

Indiferent care este intrebarea ta sau ce fel de planta ai, suntem aici pentru a-ti raspunde la intrebari si pentru a-ti oferi sfaturile de care ai nevoie pentru a fi cel mai bun crescator de plante. Daca ai intrebari, contacteaza echipa noastra pentru toate nevoile legate de ingrijirea plantelor.