Cum sa Cresti un Avocado dintr-un Sambure - jungla-urbana.ro

Cum sa Cresti un Avocado dintr-un Sambure

Primul meu lastar de avocado este acum mare si se da in spectacol, mai ales atunci cand am musafiri. Iata descoperirile si sfaturile mele pentru a te ajuta sa faci acelasi lucru. Toata lumea o poate face, nu este greu deloc! In plus, este satisfacator sa vezi primele frunze prinzand viata!

PASII PENTRU A CRESTE UN AVOCADO DIN SAMBURE:

  1. Partea ascutita in sus. Taie avocado in jumatate si acorda-ti un moment pentru a observa care partea a samburelui este cea ascutita. In recipient, partea ascutita a samburelui va fi orientata in sus, iar baza acestuia va fi orientata in jos.
  2. Introdu scobitori. Clateste samburele si introdu cu blandete 3 scobitori, inclinate putin in sus. Daca vrei sa sari peste acest pas, ai nevoie de o vaza pentru bulbi. Acestea au un gat lung si ingust si faciliteaza cresterea radacinilor din bulbi sau samburi.
  3. Pune intr-un pahar. Umple paharul cu apa de la robinet pana cand acopera apa jumatate din samburele de avocado. Ca in cazul unui aisberg.
  4. Nu uita sa schimbi apa cu apa proaspata o data sau de doua ori pe saptamana. Acest lucru este important deoarece apa pierde oxigenul dupa un timp.

cum se creste avocado din sambure

De retinut

Radacinile vor creste din partea de jos. O fisura se va forma si se va extinde din partea de jos, laterale, si apoi in sus. Acest lucru este normal, deoarece radacinile vor incepe sa creasca din interiorul fisurii.

cum sa cresti avocado din sambure

Poti decoji stratul intunecat de piele al samburelui atunci cand acesta devine moale.

Din punct de vedere al timpului, avocadoul meu a avut nevoie de 2 luni bune pentru a produce frunze, dar cresterea depinde de multi factori. Am pus in practica aceasta idee la inceputul iernii, astfel ca dezvoltarea a fost mai lenta decat ma asteptam.

Cum sa Cresti un Avocado dintr-un Sambure

Odata ce frunzele se formeaza, este o idee buna sa le tai pentru a incuraja cresterea orizontala, pentru un aspect mai frumos.

Poti replanta in sol atunci cand s-au format suficiente radacini.

Sfat: taie frunzele pentru a da forma lastarului de avocado 

creste avocado din sambure

Mi-a placut sa-mi cultiv propriul avocado si cred ca toata lumea poate face acest lucru. A fost un proiect foarte distractiv si plin de satisfactii sa-l vad crescand aproape in fiecare zi! Cireasa de pe tort, acum am o planta de interior gratuita. Ma bucur! :D