Cum Arata Procesul de Crestere al Plantelor - jungla-urbana.ro

Cum Arata Procesul de Crestere al Plantelor

Nu esti singurul entuziasmat de sosirea vremii mai calde - ai observat ca plantele tale cresc ca niciodata acum ca zilele devin mai calde si mai luminoase?

In lunile de iarna, in general, cresterea incetineste pentru majoritatea plantelor de interior. Primavara si vara sunt perioadele cand acestea se trezesc din repausul de iarna si folosesc lumina soarelui si umiditatea suplimentara a anotimpurilor pentru a se regenera!

Stii cum sa observi procesul de regenerare? De multe ori, regenerarea este confundata cu frunze moarte sau cu o planta aflata in primejdie, cand de fapt este cu adevarat opusul! Poti observa procesul de regenerare in fotografiile de mai jos?

Cum Arata Procesul de Crestere al Plantelor

Procesul de Crestere al Plantelor

Cum arata frunzele noi la plante

Cum Arata Procesul de Crestere al Frunzelor

Sfaturi pentru a descoperi mai usor noile frunze


Cresterea arata diferit in functie de tipul de planta:
– Pe plantele ramificate sau viticole, cum ar fi Ficus, Philodendron sau Iedera davolului Marble Queen, o noua crestere apare adesea la capatul tulpinilor.


– Pentru plantele cu crestere bazala precum Sansevieria sau Planta ZZ, frunzele noi apar in apropierea solului, fie in centrul frunzelor existente, fie in apropierea bazei plantei.


– Pe plantele de tip palmier sau trestie ca Dracaena, frunzele noi ies din centrul frunzelor existente. Majoritatea frunzelor de palmier arata ca niste sulite rigide inainte de a se extinde in frunze pline.

Cresterea noilor frunze dureaza adesea cateva saptamani pentru a se dezvolta pe deplin si poate dura si mai mult pana se maturizeaza. Frunzele nou dezvoltate sau imature pot avea unele caracteristici unice care sunt complet normale:


– Culoarea este adesea verde mai deschis decat frunzele existente
– Frunzele noi sunt adesea stralucitoare sau ceroase, chiar si pe plantele cu frunzis mat
– Frunzele in curs de dezvoltare incep mici si capata dimensiune cu timpul
– Frunzele noi sunt adesea mai texturate si mai subtiri decat frunzele mai vechi

Nu ai observat inca o tendinta crestere a plantelor tale? Nu fi imbufnat! Plantele cresc singure, dar putin ingrasamant ar fi de mare ajutor. Lunile mai calde sunt ideale pentru fertilizare. Nu esti sigur cum? Urmeaza sfaturile expertilor despre cum sa fertilizezi plantele si acestea vor incepe sa creasca in cel mai scurt timp.