Cele mai bune plante pentru bucatarie - jungla-urbana.ro

Cele mai bune plante pentru bucatarie

Nu trece cu vederea bucataria atunci cand decizi unde sa plasezi o noua planta. Deoarece bucatariile sunt de obicei mai umede decat alte zone ale casei tale, planta ta va prospera cu umiditatea suplimentara. De asemenea, iti va placea la nebunie acea nota de green lifestyle pe care o adauga plantele unui spatiu traditional nu atat de verde.

Urmareste aceste tips&tricks pentru a-ti transforma spatiul cu cele mai bune plante pentru bucatarie.

 

cele mai bune plante pentru bucatarie

Sfat 1: Gandeste vertical


In majoritatea bucatariilor, spatiul de la tejghea este un premiu. Utilizeaza ghivece agatatoare pentru plante sau blaturile dulapurilor pentru a-ti mentine blatul liber. Plante precum Philodendron Brasil, Planta paianjen sau Tradescantia Nanouk (Hanger) iubesc sa fie agatate sau pozitionate pe un raft, astfel incat cresterea sa  poata cadea intr-un cadru precum cel al unei cascade naturale.

plante pentru bucatarie

Sfatul 2: Mai mare nu este intotdeauna mai bine

Cei mai multi dintre noi nu avem spatiu pentru o Strelitzia Nicolai L sau alte plante mari & foarte mari in bucatarie, dar adaugarea unor „ciorchini” de plante mai mici poate avea un impact la fel de mare. Pentru a incorpora acest truc, grupeaza plantele mai mici impreuna pe un pervaz. Aloe Vera si Planta picior de elefant ar adora lumina stralucitoare, indirecta, tipica asezarii ferestrelor de bucatarie.


A profita de o insula mare de bucatarie este, de asemenea, un truc grozav - pune impreuna plante de diferite dimensiuni si texturate pentru o piesa centrala de impact.

plante de bucatarie

Sfatul 3: Alege plante care iubesc umiditatea


La fel ca baia ta, bucataria ta este adesea putin mai umeda decat majoritatea celorlalte camere ale casei tale. Alegeti plante care se vor dezvolta in umiditate suplimentara, cum ar fi Feriga sabie Green Lady si Feriga japoneza Osaka.

Nu te opri la bucatarie! Avem plante pentru fiecare spatiu.


Fie ca locuiesti intr-un apartament mai intunecat sau intr-o garsoniera plina de soare, ca doresti sa-ti transformi baia intr-o oaza de verdeata sau vrei sa adaugi mai mult green vibe in camera de zi, avem plantele ideale pentru orice apartament.