Ce sa Ai In Vedere Inainte de a Muta Plantele de Interior Afara pe Parcursul Verii - jungla-urbana.ro

Ce sa Ai In Vedere Inainte de a Muta Plantele de Interior Afara pe Parcursul Verii

Nu esti singurul care iubeste vremea calda si zilele insorite de vara - si plantele tale o iubesc! JunglaUrbana iti raspunde la toate intrebarile despre mutatul plantelor de interior afara pe durata lunilor de vara.

Mai jos sunt cele mai frecvente intrebari de ingrijire a plantelor referitoare la mutarea plantelor de interior in aer liber pentru vara.

Pot toate plantele sa stea afara?

Da, aproape toate plantele noastre de interior pot sta afara. De fapt, acestea vor adora aerul proaspat de afara. Principalul lucru de care trebuie sa tii cont este intensitatea luminii solare atunci cand iti muti plantele in aer liber.

Doar pentru ca o planta poate fi scoasa afara, asta nu inseamna ca poate fi asezata in plin soare. Cel mai bine este sa iti asezi plantele in locuri care imita conditiile interioare de iluminare. De asemenea, este important sa iti acomodezi planta in aer liber.

 Ce sa Ai In Vedere Inainte de a Muta Plantele de Interior Afara pe Parcursul Verii

Cum acomodez o planta in aer liber?

Incepe prin asezarea plantei intr-o zona umbrita timp de cateva ore in fiecare zi si mareste treptat durata pe parcursul a 7-10 zile. Poti expune planta la soarele diminetii dupa aproximativ cinci zile. Nu permite niciodata plantelor tale de interior sa stea in plin soare.

Chiar si plantele care pot suporta lumina puternica, cum ar fi Strelitzia Nicolai, Sanseveria si Planta Picior de Elefant au nevoie de cel putin 10 zile timp de acomodare la soare pentru a se obisnui cu intensitatea soarelui in aer liber, dupa ce au stat in interior. 

Cand stiu ca este sigur sa-mi aduc planta afara?â

Este sigur sa iti muti plantele afara atunci cand temperaturile exterioare raman constant peste 10 °C. Ai grija la atentionarile meteo. Daca temperaturile nocturne scad sub 10 °C, adu-le in interior peste noapte. Apoi muta-le inapoi afara cand temperaturile cresc. 

Pot toate plantele sa stea afara

Va trebui sa-mi ud mai mult planta odata ce este afara? 

Acest lucru depinde de precipitatii, vant si umiditate. Aceleasi principii se aplica pentru verificarea umiditatii solului ca si in interior. Pune degetul in sol aproximativ 5-7 cm si, daca se simte uscat, uda bine, apoi asteapta timp de o zi si verifica din nou. S-ar putea sa descoperi ca planta necesita mai multa apa atunci cand este afara, dar acest lucru nu este intotdeauna aplicabil. Este important sa urmaresti cu atentie orice planta pe care ai mutat-o in aer liber. 

Trebuie sa-mi pulverizez planta atunci cand este afara?

Depinde de zona in care locuiesti. Nivelurile de umiditate din timpul verii ar trebui sa fie suficiente pentru plantele tropicale de interior. Cu toate acestea, daca te afli intr-un climat desertic, pulverizarea cu apa a plantelor este o idee buna. De asemenea, poti folosi un substrat pentru ghivece.

Este posibil ca planta mea sa capete arsuri solare?

Da! Chiar si plantele iubitoare de soare se pot arde daca nu sunt acomodate corespunzator sau sunt pozitionate intr-o zona cu lumina solara intensa. Frunzele albite pot indica arsuri solare, precum si dungile maronii unde au fost expuse razelor directe ale soarelui. Arsurile solare nu sunt de obicei letale. Poti taia frunzele afectate si astepta formarea de frunze noi. Muta planta intr-o zona mai umbrita si aceasta isi va reveni. 

Mutarea plantelor de interior afara

Daca ploua? Poate planta mea sa ramana afara? 

Absolut! Mai ales in timpul unei precipitatii blande si constante. Ai grija la vant - protejeaza intotdeauna plantele daca ploaia blanda se transforma intr-o furtuna. Vantul puternic si ploaia pot deteriora frunzele daca plantele nu sunt protejate. Retine unde stau plantele odata ce ploaia se opreste si soarele iese din nori. De asemenea, protejeaza frunzele de razele solare puternice.

Alte sfaturi?

Odata afara, verifica in mod regulat frunzele plantelor de daunatori.

Fertilizeaza regulat, mai ales daca a plouat in mod regulat. Prea multa ploaie poate lipsi solul de substante nutritive. Fertilizatorii vor reface nutrientii pierduti din sol. Urmeaza instructiunile si asigura-te intotdeauna ca solul este umed inainte de a aplica orice tip de fertilizant. 

Cand muti plantele afara, scoate-le din farfurioara, astfel incat apa sa curga liber din fundul ghiveciului in timpul ploilor. 

Daca ai intrebari, contacteaza echipa noastra pentru sfaturi si intrebari in legatura cu ingrijirea plantelor.