Care Este cea mai Buna Planta de Oferit Cadou? - jungla-urbana.ro

Care Este cea mai Buna Planta de Oferit Cadou?

Desi nu e nici o rusine sa oferi un buchet de flori, daca vrei sa oferi ceva ce va rezista mai mult timp, cel mai bine ar fi sa oferi o planta. Dar alegerea unei plante de interior cadou – mai ales cand nu stii ce fel de conditii de iluminare are destinatarul in casa sau cat de dedicat va fi acesta pentru a mentine o planta in viata – poate fi o provocare. Pentru a gasi cele mai bune specii de oferit cadou (care nu doar ca arata bine, dar nu sunt o povara), am cerut recomandarea a cinci experti pentru a afla care sunt cele mai bune plante pentru a fi facute cadou, de la incepatori la profesionisti in ale gradinaritului. Pentru o nota deosebita, alegeti un ghiveci sau o jardiniera la fel de aspectuoasa. Avem, de asemenea, alegeri de ghivece pentru cei care au evoluat de la stadiul de novici.

Cea mai buna planta de oferit cadou

Calathea Medalion

Calathea Medalion

Putin mai dificil de ingrijit decat o planta pentru incepatori (avem idei si pentru aceia mai jos), dar nu chiar atat de dificil, Calathea a fost recomandata de cativa dintre expertii nostri ca fiind planta ideala pentru a fi facuta cadou. Din punct de vedere vizual, este foarte atragatoare, asa ca poate fi oferita in locul unui buchet de flori. Aceste plante sunt la fel de colorate si ornamentate, asa ca sunt minunate de dat cadou.

 

Calathea Insignis

Calathea insignis

Pentru ceva putin diferit, Calathea Insignis are un design cu adevarat frumos, care arata precum o acuarela. 

Cele mai bune cadouri pentru incepatori

Sansevieria Laurentii S

Sansevieria Laurentii S

Daca oferi drept cadou o planta cuiva fara experienta in cresterea acestora, expertii recomanda sansevieria, cunoscuta in mod obisnuit ca Planta Sarpe. Este „aproape indestructibila”, astfel sporeste increderea persoanei ce o primeste, simtindu-se astfel pregatit pentru succes. In timp ce majoritatea plantelor elibereaza oxigen doar in timpul procesului de fotosinteza, plantele din familia sansevieria elibereaza oxigen in orice moment, ceea ce inseamna ca sunt ideale pentru imbunatatirea calitatii aerului din casa destinatarului, dar sunt si foarte usor de intretinut. 

 

Sansevieria Mikado

Sansevieria mikado

In timp ce Laurentii este una dintre cele mai des intalnite plante din familia sansevieria, Mikado, care are frunze asemanatoare cu sulitele, confera un aer special oricarui birou.

 

Planta ZZ

Planta zz

O alta optiune excelenta pentru incepatori este Planta ZZ la fel de rezistenta. Daca o persoana calatoreste mult, planta trebuie sa fie udata doar o data pe luna, deoarece plantele ZZ sunt originare din Africa. Acestea sunt plantele ideale pentru cineva care calatoreste mult sau care poate uita sa o ude timp de cateva saptamani. In comparatie cu sansevieria cu aspect structural, care s-ar putea potrivi mai bine pentru o casa in stil modern, planta ZZ este mai versatila din punct de vedere estetic, avand frunze frumoase si lucioase. Pot supravietui chiar si fara lumina directa, ceea ce le fac sa fie plantele ideale pentru birou.

Iedera diavolului Marble Queen

Iedera diavolului Marble queen

Una dintre alegerile de top pentru incepatorii in materie de plante, Iedera diavolului este atat usor de ingrijit, cat si o buna introducere in invatarea limbajului plantelor. Nu ai  nevoie de multa experienta pentru a sti cand o Iedera are nevoie de udare, deoarece frunzele capata un aspect ofilit atunci cand are  nevoie de apa. Spre deosebire de alte plante, nu este nevoie sa atingi solul pentru a simti nivelul de umiditate. Sunt foarte rezistente, asa ca isi revin imediat  si va arata din nou putin mai viguroasa dupa o udare buna.

 

Cele mai bune cadouri pentru entuziastii de plante

Planta Banilor

Planta banilor

Cunoscuta popular sub denumirea de Planta Banilor, Pilea Peperomioides cu frunze plate este una dintre cele mai bune alegeri ale expertilor nostri pentru pasionatii de plante care cunosc deja secretele pentru cresterea Plantei ZZ si a sansevieriei. Ceea ce este foarte interesant la aceasta planta este ca apar lastari la nivelul solului ghiveciului, ceea ce inseamna ca planta se inmulteste in mod constant. Oferind o astfel de planta, ai cu adevarat potentialul de a-i oferi 50 de plante odata cu trecerea timpului, cu forma unica si deosebit de frumoasa.

 

Feriga Cuib de Pasare

Feriga cuib de pasare

Daca uiti sa uzi o feriga, aceasta nu va fi prea fericita. Soiurile de feriga variaza in dificultate (Feriga Maidenhair este una dintre cele mai provocatoare), iar feriga cuib de pasare este undeva la mijloc. Sunt grozave pentru detinatorii de plante care sunt obisnuiti deja cu un program de udare, deoarece acestea au mai multe nevoi decat majoritatea plantelor.

 

Cele mai bune cadouri pentru pasionatii de plante

Monstera Aurea Variegata

monstera aurea variegata

In timp ce frunza obisnuita de Monstera a devenit omniprezenta, varietatea pestrita cu model este foarte rara si ar incanta chiar si pe cel mai experimentat iubitor de plante. Este o planta foarte dificil de gasit din punct de vedere comercial, deoarece nu este cultivata cu acest scop la scara larga. Asadar, daca oferi cuiva aceasta planta, va sti ca ai facut multe eforturi pentru a o gasi. Deoarece modificarile genetice care creeaza modelul unic o fac in acelasi timp mai firava si mai putin rezistenta. Este nevoie de multa rabdare si grija chiar si pentru a le inmulti si apoi pentru a avea grija de ele pe termen lung. Sunt cadouri impresionante pentru adevaratii iubitori de plante profesionisti!