7 dintre cele mai usoare plante de interior de crescut in orice spatiu - jungla-urbana.ro

7 dintre cele mai usoare plante de interior de crescut in orice spatiu

Esti interesat sa incepi cu plantele de interior, dar nu stii sigur de unde sa incepi? Exista atat de multe plante de interior usor de intretinut, incat oricine poate creste cu succes. Citeste mai departe pentru a afla despre 7 plante usor de crescut in orice spatiu.

Cactus

Exista nenumarate specii de cactusi de care orice plant parent, de la novice la expert, ii poate ingriji cu succes, cu un efort minim. Acest lucru se datoreaza in mare masura capacitatii cactusilor de a stoca excesul de apa, ceea ce nu este posibil pentru planta obisnuita. Cactusii au dezvoltat aceasta abilitate pentru a supravietui mediilor aspre desertice cu care sunt obisnuiti. Toleranta lor la seceta inseamna ca nu trebuie sa respecti un program strict de udare.

cactus pix
Pentru a asigura succesul cu cactusul tau, alege un ghiveci care include cel putin o gaura de drenaj. Cea mai frecventa ofilire a cactusilor crescuti in interior este o combinatie de lumina insuficienta si udare excesiva. Majoritatea cactusilor de interior vor trebui udati doar o data pe saptamana, primavara si vara. In timpul iernii, udarea se face o data la 4-6 saptamani.

 

Sansevieria

Sansevieria, sau planta sarpe, este considerata de multi pasionati drept una dintre cele mai usoare plante de ingrijit. Sunt plante de interior usor de intretinut, care iti ofera frumusete si nu cer aproape nimic in schimb. Datorita frunzelor lor semi-suculente si rizomilor care stocheaza apa, plantele sansevieria nu necesita udare frecventa si sunt adaptabile la multe conditii diferite de viata. In plus, se potrivesc in orice spatiu fara sa ocupe mult spatiu datorita obiceiului lor de crestere ingusta si verticala.

Sansevieria

Daca ai o sansevieria, ai grija sa nu o uzi in exces. Aceste plante pot trece peste  saptamani intregi intre udare intr-un mediu interior tipic, asa ca sunt perfecte pentru cei mai uitici din fire. Daca sunt tinute la soare direct sau in aer liber vara, vor aprecia sa fie udate saptamanal.

Monstera

Datorita Instagram, Monstera a devenit o planta de casa emblematica pe lista de dorinte a tuturor. Din fericire, sunt si extrem de usor de ingrijit! Monsterele tind sa prospere in majoritatea mediilor interioare si pot creste foarte mari si frumoase, devenind o piesa de arta sau un punct focal intr-un apartament.

Monstera
Solul lor se poate usca in aproximativ 75% din consistenta si nu vor face o drama din acest motiv daca le uzi cu cateva zile intarziere. Pentru cea mai rapida crestere si frunze mai mari, plaseaza monstera intr-o lumina puternica, indirecta, cum ar fi langa o fereastra orientata spre est sau vest. Iti recomandam o pereche de manusi de praf pentru a mentine frunzele stralucitoare si curate.

Planta ZZ 

Planta ZZ este o alta planta usor de crescut datorita adaptarii sale la o gama larga de conditii de interior. Planta ZZ tolereaza cu usurinta lumina slaba si nu are nevoie de multa apa. De fapt, planta ramane adesea latenta (in timp ce ramane verde) peste iarna si ar trebui sa fie udata doar o data la 4-6 saptamani. In perioadele de crestere activa primavara si vara, udarea mai frecventa incurajeaza cresterea, la fel ca lumina puternica, indirecta si temperaturile calde.

Planta ZZ

Planta ZZ poate atinge cu usurinta 90 cm inaltime cand este matura. Tulpinile sale verticale arcuite sunt de fapt frunze individuale care rasar direct de la nivelul solului. Daca observi ca foliolele devin galbene, acesta este un indiciu ca planta ta ar putea fi supraudata, asa ca verifica umiditatea solului.

Planta Paianjen

Planta paianjen

Aceasta Planta Paianjen este extrem de populara, fiind usor de crescut – doar plaseaz-o intr-un loc bine luminat, uda si priveste cum creste! Pe masura ce se maturizeaza, dezvolta tulpini, fiecare dintre ele avand o baby-plant in varf. Acestea pot fi plantate in compost, iar, dupa ce prind radacini, tulpina poate fi taiata si vei avea o noua planta – excelenta pentru a face cadouri prietenilor!

Epipremnum

Epipremnum Silvery Ann, cunoscut si sub numele de Satin Pothos, face parte din familia Aracae si se incadreaza in genul Scindapsus impreuna cu alte doua soiuri: Exotica si Argyraeu. In ciuda multor denumiri similare, nu este un Pothos si nici un Philodendron, insa este o planta foarte rezistenta.

Epipremnum Silvery Ann

Una dintre cele mai cautate caracteristici ale Scindapsus Pictus Silvery Ann este frunzisul sau - verde mat cu stropi argintii. Desi frunzele arata similar la toate cele trei varietati de Scindapsus, ele au un factor de diferentiere - frunzele lui Silvery Ann au mult mai multe semne argintii si, uneori, frunze complet argintii.

Scindapsus Pictus Silvery Ann este o specie de planta originara din regiunile calde si umede din Sumatra, Sulawesi, Filipine, Bangladesh, Thailanda, Malaezia peninsulara, Borneo si Java, unde creste ca o epifita. Satin Pothos prefera un amestec de ghiveci bine drenat si ceva pe care sa se catere. Poate fi cultivat si ca planta suspendata. Aceasta planta este un excelent purificator de aer!

Trunchiul fericirii Compacta

Trunchiul Fericirii

Trunchiun fericirii Compacta este un soi relativ nou, acesta are frunze cu dungi foarte distincte, de un verde bogat si cu dungi albe, care se formeaza in jurul tulpinilor drepte. Mai toleranta la locurile umbroase decat multe dintre celelalte plante de interior, silueta sa zvelta o face, de asemenea, o alegere buna atunci cand spatiul pe podea este limitat.