6 Plante Tropicale Luxuriante care Prospera in Interior - jungla-urbana.ro

6 Plante Tropicale Luxuriante care Prospera in Interior

Stii cum se zice - daca nu poti trai la tropice, adu tropicele la tine. Din fericire, exista o multime de plante tropicale in ghivece care pot prospera in casele nord-americane.

Plantele tropicale nu doar ca arata frumos si iti amintesc de urmatoarea ta vacanta - sunt, de asemenea, experte in purificarea aerului. Padurile tropicale aduc o contributie importanta la productia globala de oxigen, iar faptul ca detii plante tropicale te ajuta sa elimini toxinele din aerul pe care il respiri.

Daca ti se pare ca ingrijirea plantelor tropicale de interior este dificila, atunci pregateste-te sa fii placut surprins. Multe plante tropicale se intretin relativ usor si pot fi o alegere excelenta pentru incepatori. Fiecare dintre plantele noastre tropicale preferate are cerinte specifice de ingrijire, dar nu iti face griji - avem ghiduri complete de ingrijire a plantelor pentru toate nevoile plantelor tale!

Esti gata sa te ocupi de jungla ta de apartament? Iata cele mai importante selectii de plante tropicale.

 

Adu tropicele la tine acasa cu plantele noastre de interior tropicale gata de pus in living

Arborele Banilor

Arborele Banilor

Arborii Banilor sunt originari din mlastinile din America Centrala si de Sud, dar au devenit popularizati ca plante de interior in Asia. „Arborele banilor” se refera la soiul cultivat in ghivece de Pachira aquatica cu trunchiul impletit, privit ca un simbol al prosperitatii financiare si popular printre cei care practica feng shui. De asemenea, este foarte apreciat pentru abilitatile sale de purificare a aerului!

 

Strelitzia Nicolai

Strelitzia Nicolai

Strelitzia Nicolai sunt adesea vazute ca regalitati ale plantelor de interior, crescand pana la 1-2 metri inaltime. Aceasta planta incantatoare este originara din estul Africii de Sud si se adapteaza cu usurinta la diferite conditii de lumina in orice tip de casa. Adauga o Strelitzia Nicolai in casa ta si impresioneaza-ti oaspetii cu frunzele sale in forma de banana si aspectul gratios.

 

Dracaena Marginata 

Trunchiul Fericirii Marginata

Cunoscute in mod obisnuit sub numele de copacul dragon, Dracaena Marginata sunt originare din Madagascar. Acest soi de ghiveci creste sub forma unei impletituri deschise formata din 4 tulpini. Profilul sau inalt, curbat, cu frunze verticale tepoase, ofera un contrast fascinant, iar un copac dragon se potriveste cu usurinta in zonele inguste ale casei tale.

 

Monstera

Monstera Deliciosa

Monstera Deliciosa sunt plante indraznete din padurea tropicala, originare din sudul Mexicului si din America Centrala, iar aspectul lor unic le face populare in intreaga lume. Aceasta planta este, de asemenea, cunoscuta sub denumirea de branza elvetiana datorita gaurilor sau taieturilor care apar in mod natural in frunzele sale mari, in forma de evantai. Nu este un monstru, dar Monstera poate deveni destul de mare de-a lungul anilor!

 

Palmier Livistonia

Palmier Livistonia

Palmierii Livistonia sunt originari din China si Japonia. Sunt extrem de rezistenti si tolereaza cu usurinta mediile mai reci. De asemenea, nu necesita udare frecventa, spre deosebire de multe dintre plantele de pe aceasta lista. Palmierul Livistonia este o planta tropicala perfecta pentru incepatorii care cauta plante greu de ucis!

 

Ficus Robusta

Ficus Robusta

Ficusul Robusta este o planta frumoasa, cu frunzis luxuriant si vesnic verdece  adauga o nota incantatoare oricarui spatiu. Una dintre plantele de interior in trend la nivel mondial, Ficusul Robusta ramane destul de mic daca este constrans in ghiveci, dar se va dezvolta rapid daca i se ofera spatiul necesar pentru a face acest lucru.